Zvanično: Perezu peti mandat na čelu Reala
Foto: EPA

Florentino Perez ostaje predsjednik Real Madrida

Zvanično: Perezu peti mandat na čelu Reala

Real Madrid je potvrdio da će Florentino Perez ostati predsjednik kluba. Ovo će za 70-godišnjeg Pereza biti peti mandat na poziciji predsjednika Kraljevskog kluba.

Predizborna kampanja za novog predsjednika Reala je počela 9. juna, a Perez je bio jedini kandidat, pa je tako u nedjelju ponovo izabran na mjesto predsjednika slavnog madridskog kluba.

Florentino Perez će na kormilu Reala ostati do 2021. godine, a španska Marca već izvještava da će dovođenje Kyliana Mbappea biti njegov naredni zadatak.

Perez je na mjesto predsjednika Reala prvi put došao 2000. godine, a od tada je svjedočio mnogim uspjesima Kraljeva. Real je osvojio veliki broj titula, a mnogo je velikih igračkih imena prošlo kroz ovaj klub od kada je Perez zasjeo na njegovo čelo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dugogodišnji predsjednik Reala je na ovoj poziciji "pauzirao" samo tri godine. On je 2006. godine dao ostavku na mjesto predsjednika nakon nešto slabijih rezultata Reala, da bi se nakon tri godine vratio, i odmah doveo nekoliko sjajnih pojačanja, uključujući i Kaku, Benzemu i Cristiana Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije