Zvanično: Prandelli novi trener Valencije

Italijanski stručnjak seli u Španiju

Zvanično: Prandelli novi trener Valencije

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Cesare Prandelli danas je zvanično izabran za novog trenera Valencije.

Nekadašnji selektor reprezentacije Italije odlučio je prihvatiti ponudu španske ekipe, te će svoju trenersku karijeru nastaviti u Valenciji. Ovaj 59-godišnji trener danas je i zvanično potpisao dvogodišnji ugovor sa novom ekipom.

Valencia sutra u okviru 7. kola La Lige igra protiv Atletico Madrida, a Prandelli će ovaj meč pratiti sa tribina. Italijanski stručnjak će se novoj ekipi pridružiti već u ponedjeljak.

Prandelli je na klupi Valencije zamijenio Paka Ayestarana koji je dobio otkaz nakon četiri uzastopna poraza. Klub je privremeno vodio s klupe Voro Gonzales.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi