Zvanično: Predstavljen novi logo Premier lige

Promjene od sezone 2016/17.

Zvanično: Predstavljen novi logo Premier lige

Engleska Premier liga će od sezone 2016/2017. imati novi logo, koji je danas zvanično predstavljen.

Logo naizgled neće pretrpjeti velike promjene, jer će se i na novom nalaziti lav, koji je simbol ove lige. Ipak, razlozi za redizajn leže u prekidu saradnje sa sponzorom Barclaysom, pa će od naredne sezone ime ove kompanije biti izostavljeno sa loga, ali i iz zvaničnog naziva takmičenja.

Tako će se 'Barclays Premier League' od naredne sezone zvati jednostavno 'Premier league', što je potvrdio i direktor lige Richard Masters.

"Od naredne sezone, naša liga će imati novi logo i nosit će ime Premier liga. Ovom odlukom ćemo se predstaviti kao organizacija u narednim godinama. Zadovoljni smo našim novim vizuelnim identitetom koji je fleksibilan i moderan, a u narednim mjesecima ćemo u javnost izaći sa više detalja o našim novim planovima", rekao je Masters.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, logo Premier lige je danas doživio prvi redizajn nakon 2006. godine, a Barclays je bio treći generalni sponzor ovog takmičenja nakon Carlinga (1993.-2001.) i Barclaycarda (2001.-2004.).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi