Zvanično: Ricardo Carvalho više nije igrač Monaca

Klub napušta kao slobodan igrač

Zvanično: Ricardo Carvalho više nije igrač Monaca

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Chelseaja i Real Madrida, Ricardo Carvalho više nije igrač Monaca.

Francuski klub danas je na svojoj zvaničnoj internet stranici objavio da portugalski fudbaler više nije član Monaca. Ovaj 38-godišnji odbrambeni igrač sporazumno je prekinuo saradnju s Monacom kojeg napušta kao slobodan igrač.

"Razgovarali smo s Carvalhom i zaključili smo da mu nećemo ponuditi novi ugovor. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", poručili su iz francuskog kluba.

Carvalho je u Monaco došao u ljeto 2013. godine, ali je dolaskom Kamila Glika izgubio mjesto u prvom timu. Iako je bio član selekcije Portugala na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu to nije bilo dovoljno čelnicima Monaca da mu ponude novi ugovor. Još uvijek nije poznato gdje će Portugalac nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi