Zvanično: Roma otpustila Spallettija
Foto: EPA

Završio epizodu na Olimpicu

Zvanično: Roma otpustila Spallettija

Luciano Spalletti od danas zvanično nije trener Rome, navedeno je na zvaničnoj stranici italijanskog viceprvaka.

Spalletti je u svojoj, ispostavit će se, posljednjoj utakmici na klupi Rome uspio pobijediti Genou (3:2) i izboriti direktan plasman u Ligu prvaka, ali mu čelnici kluba nisu oprostili sezonu bez trofeja.

"Želimo izraziti našu duboku zahvalnost Spallettiju za rad i doprinos uspjesima kluba u ovoj sezoni. Pod njegovim vodstvom, Roma je osvojila najviše bodova i postigla najviše golova u svojoj historiji i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručili su iz Rome.

Luciano Spalletti je na klupu Rome stigao početkom 2016. godine i to je bio njegov drugi mandat u ovom klubu, koji je prethodno već vodio od 2005. do 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov nasljednik na klupi Rome još uvijek nije poznat, ali se uveliko špekuliše o nekim imenima koji bi mogli stići na Olimpico. Navodno je najveći kandidat Eusebio Di Francesco, koji je s mnogo uspjeha vodio Sassuolo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi