Zvanično: Sadiq na posudbi u Torinu

Napustio Romu

Zvanično: Sadiq na posudbi u Torinu

E. Čaušević

Mladi napadač Umar Sadiq narednu sezonu provest će na posudbi u Torinu jer u Romi za njega nema mjesta.

Ovaj 20-godišnji napadač prošlu sezonu igrao je u Bologni za koju je odigrao samo sedam utakmica i upisao je jednu asistenciju. Na kraju prošle sezone Sadiq se vratio u Romu jer Bologna nije odlučila da otkupi njegov ugovor od rimskog kluba.

Iako je prošao veći dio priprema s Vučicom jasno je da u ovoj ekipi za ovog mladog napadača nema mjesta. Interes za Sadiqa ranije je pokazao Torino koji je danas uspio da dogovori posudbu. Sadiq će u Torinu provesti narednu sezonu na posudbi, a italijanski klub će imati priliku da otkupi njegov ugovor.

"Torino želi potvrditi da je postigao dogovor sa Romom oko Umara Sadiqa koji će provesti jednu sezonu na posudbi. Na kraju sezone će Torino imati priliku da otkupi njegov ugovor uz klauzulu da Roma može da ga vrati za određeni iznos", poručili su iz Torina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi