Zvanično: Šimunović produžio ugovor sa Celticom

Potpisao do 2021. godine

Zvanično: Šimunović produžio ugovor sa Celticom

Novi bh. reprezentativac Jozo Šimunović danas je produžio ugovor sa Celticom, saopšteno je na zvaničnoj stranici škotskog velikana.

Šimunović je sa Celticom potpisao novi ugovor koji će ga za ovaj klub vezati do ljeta 2021. godine, a njegovi finansijski detalji (još uvijek) nisu dospjeli u javnost.

Osim Šimunovića, vjernost klubu iz Glasgowa produžio je i kapiten Scott Brown, koji je potpisao ugovor do 2019. godine.

Jozo Šimunović je u Celtic stigao u septembru 2015. godine iz zagrebačkog Dinama za 7,5 miliona eura, a do sada je sa ovim klubom osvojio dvije šampionske titule u Škotskoj, uz po jedan Kup i Liga Kup.

Jedan od najboljih igrača Celtica je već dugo na meti nekih klubova iz engleske Premier lige, koji će nakon Šimunovićevog potpisivanja novog ugovora vjerovatno morati 'dublje zavući ruku u džep' ukoliko ga budu željeli angažovati.

Jozo Šimunović je nedavno odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i staviti se na raspolaganje bh. selektoru Mehmedu Baždareviću, koji ga je pozvao za utakmice protiv Kipra i Gibraltara. Međutim, ovaj 23-godišnji stoper na pomenutim utakmicama nije dočekao debi za Zmajeve. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi