Zvanično: Strootman produžio ugovor s Romom
Foto: EPA

Odbio sve ostale ponude

Zvanično: Strootman produžio ugovor s Romom

E. Čaušević

Fudbaleri Rome uspjeli su izboriti direktan plasman u Ligu prvaka nakon što su jučer na Olimpicu savladali Genovu (3:2) u posljednjem kolu Serije A.

Rimski klub uspio je da ostvari zacrtani cilj i izbori direktan plasman u Ligu prvaka za narednu sezonu jer su završili na drugoj poziciji Serije A. Vučica se "ganjala" s Napolijem do zadnje sekunde, ali je gol Diega Perottija u sudijskoj nadoknadi donio Romi tri zlata vrijedna boda i plasman u Ligu prvaka.

Jedan od boljih igrača Rome ove sezone bio je Kevin Strootman koji se nakon velikih problema s povredama konačno vratio u pravu formu. Holanđanin je svojim igrama u ovoj sezoni privukao interes mnogih ekipa, ali je na kraju odlučio da neće napuštati Olimpico ovog ljeta jer je danas produžio svoj ugovor s Romom.

"Klub sa zadovoljstvom želi objaviti da je Kevin Strootman danas potpisao novi ugovor s Romom do ljeta 2022. godine. Od dolaska iz PSV-a 2013. godine odigrao je 86 utakmica na naš tim i postigao je 12 golova. Želimo mu mnogo sreće u narednim sezonama", saopštila je Roma.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi