Zvanično: Toni na kraju sezone završava karijeru

Legendarni napadač ide u penziju

Zvanično: Toni na kraju sezone završava karijeru

E. Čaušević

Napadač Verone, Luca Toni, objavio je danas da će na kraju ove sezone završiti svoju igračku karijeru.

Legendarni italijanski napadač danas je informisao svjetsku fudbalsku javnost da će na kraju sezone okačiti kopačke o klin.

"Nakon mnogo razmišljanja, mnogo utakmica i sezona odlučio sam da će mi utakmica u nedjelju biti zadnja profesionalna u karijeri. Teško je bilo donijeti tu odluku, ali stiglo je vrijeme da završim svoju karijeru. Razmišljam o tome već sedmicama i protiv Juventusa ću da se oprostim od igranja fudbala", rekao je Toni.

Ovaj 38-godišnji napadač u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupao je za Modenu, Empoli, Fiorenzuolu, Lodigiani, Treviso, Vicenzu, Bresciju, Palermo, Fiorentinu, Bayern, Romu, Genovu, Juventus, Al Nasr i Veronu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Italije odigrao je 47 utakmica i postigao je 16 golova. S ovom reprezentacijom je 2006. godine postao prvak svijeta.Toni je u svojoj 22-godišnjoj karijeri odigrao 545 zvaničnih utakmica i postigao je 272 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi