Zvanično: Tošić potpisao za Partizan na tri godine

Veliko pojačanje

Zvanično: Tošić potpisao za Partizan na tri godine

Fudbalski klub Partizan je danas predstavio veliko pojačanje za Evropsku ligu. Crno-bijeli dres ponovo će obući iskusni Zoran Tošić, standardni reprezentativac Srbije i nekadašnji član Manchester Uniteda i CSKA.

Tošić je danas predstavljen u prostorijama kluba iz Beograda, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem sedam.

"Stvarno sam presretan i čast mi je ponovo obući ovaj dres. Kada sam prvi put potpisivao za Partizan nisam imao osjećaj šta zapravo znači ovaj dres. Prošlo je mnogo vremena i sada mogu osjetiti taj osjećaj potpuno. Želim dati najbolje godine Partizanu", rekao je popularni Bambi, te dodao:

"Presudili su energija i želja sportskog direktora Ivice Ilieva. Sada moram pokazati da je bio u pravu i da je doveo pravog igrača. Smatram da je preda mnom još mnogo dobrih godina i želim da to bude baš u Partizanu".

Partizan će ove sezone nastupati u grupnoj fazi Evropske lige, što posebno raduje ovog 30-godišnjeg fudbalera koji igra na poziciji desnog krila.

"Veliki je uspjeh što je Partizan ušao u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, ali mi smo veliki klub i ne zadovoljavamo se samo time. Vjerujem da imamo snage i energije da napravimo pravi rezultat u Evropi", rekao je Tošić.

Zoran Tošić je rođen u Zrenjaninu 28. aprila 1987. godine i karijeru je pročeo u Proleteru, iz kojeg je kasnije prešao u Banat. Partizan ga je doveo 2007. godine, a samo dvije godine kasnije prodao u veliki Manchester United za sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tošić je na Old Traffordu proveo samo jednu godinu prije odlaska na posudbu u Koln, a u julu 2010. godine je prodan u CSKA za 9,5 miliona eura.

U klubu iz Moskve je Tošić proveo sedam godina, ostavio je dubok trag i ovog ljeta je napustio klub kao slobodan igrač, te se odlučio na povratak u Partizan. Za reprezentaciju Srbije je debitovao 2007. godine i do sada je odigrao čak 76 utakmica uz 11 postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi