Zvanično: Tottenham odabrao stadion za sljedeću sezonu
Foto: EPA

Dok traje izgradnja novog doma

Zvanično: Tottenham odabrao stadion za sljedeću sezonu

Odavno je poznato da Tottenham sljedeće sezone svoje domaće utakmice neće igrati na White Hart Laneu.

Iz londonskog kluba su danas zvanično saopštili da će u sezoni 2017/2018. nastupati na kultnom Wembleyju, gdje je ovaj klub igrao svoje utakmice u Ligi prvaka i Evropskoj ligi ove sezone.

Tottenham gradi novi stadion koji će se nalaziti praktično na istom mjestu gdje i White Hart Lane. Radovi su uveliko u toku, ali će do njihovog završetka Spursi biti primorani igrati na Wembleyju.

Drugi najveći fudbalski stadion u Evropi će tako do izgradnje novog Tottenhamovog doma u narednoj sezoni ugostiti sve ekipe u Premier ligi, a ostaje da se vidi hoće li to biti preveliki hendikep za ekipu Mauricija Pochettina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi