Zvanično: Ventura više nije selektor Italije
Foto: EPA

Dobio otkaz nakon katastrofalnog rezultata

Zvanično: Ventura više nije selektor Italije

E. Čaušević

Reprezentacija Italije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Italijani su u baražu igrali protiv Švedske i navijači na Apeninima su vjerovali da će njihov tim lagano do Mundijala. Ipak, očajna igra u dvije utakmice pokazala je da je vrijeme za velike promjene u selekciji Italije koja tako prvi put nakon 60 godina neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Na udaru javnosti nakon meča našao se selektor Azzurra Giampiero Ventura koji je postao najomraženija ličnost u Italiji. Ventura je nakon meča odbio da podnese ostavku na mjesto selekora, ali je bilo jasno da ne može odgoditi ono što svi od njega na Apeninima traže.

Sastanak čelnih ljudi Fudbalskog saveza Italije održan je danas, a prije nekoliko trenutaka zvanično je potvrđeno da Ventura više nije selektor Italije, te da je dobio otkaz. U narednim danima bit će poznato ko bi mogao da bude novi selektor Azzurra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Prva tačka našeg sastanka bio je katastrofalan rezultat i činjenica da se nismo plasirali na SP. Možemo vam potvrditi da Giampiero Ventura više nije selektor reprezentacije Italije", navodi se u zvaničnom saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi