Zvanično: Zamparini više nije predsjednik Palerma

Prodaje klub Amerikancima

Zvanično: Zamparini više nije predsjednik Palerma

E. Čaušević

Palermo je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici potvrdio da Maurizio Zamparini više nije predsjednik ovog kluba.

Već nekoliko dana špekuliše se o tome da je Zamparini odlučio da proda svoje dionice Palerma, te da više neće biti predsjednik ovog italijanskog kluba. Mediji u Italiji prenijeli su večeras da je Zamparini i zvanično podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba za koji igraju Mate Jajalo i Toni Šunjić.

"Predsjednik Maurizio Zamparini objavio je danas da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Palerma. U narednih 15 dana izabrat ćemo novog predsjednika koji će zvanično biti predstavljen na press konferenciji", navodi se na zvaničnoj stranici Palerma.

Sada već bivši predsjednik ovog kluba odlučio je Palermo prodati investitorima iz Sjedinjenih Američkih Država. Ono po čemu će on ostati upamćen jeste da je na mjestu predsjednika Palerma bio 15 godina, te da je za to vrijeme promijenio čak 40 trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi