Zvezda dobija nove milione od Gazproma

Dyukov posjetio Beograd

Zvezda dobija nove milione od Gazproma

Generalni direktor Gazprom Nafta Alexander Dyukov danas je boravio u Beogradu, gdje je bio u posjeti Crvenoj zvezdi.

Gazprom je već dvije godine generalni sponzor Crvene zvezde, a po ugovoru beogradski klub po sezoni od ruskog naftnog giganta inkasira 4,5 miliona eura.

S obzirom da su u Gazpromu izuzetno zadovoljni napretkom Crvene zvezde, koja je ove sezone nakon punih deset godina izborila nastup u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja, izvjesno je da će saradnja biti produžena.

Dyukov je potvrdio da će uskoro biti potpisan novi ugovor, ali detalji o njegovoj dužini i finansijama još uvijek nisu poznati. Međutim, budući da je Zvezda napredovala, za očekivati je da će beogradski klub dobiti bolji ugovor i da će u narednom periodu iz Rusije stići nekoliko miliona više.

Iz Crvene zvezde su poručili da je posjeta Dyukova jedan od najznačajnijih događaja od početka saradnje sa Gazpromom, čije ime krasi kompletnu istočnu tribinu stadiona Rajko Mitić (Marakana).

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi