Zvezda i Partizan podijelili bodove na Marakani

Dobar fudbal, ali bez pogodaka

Zvezda i Partizan podijelili bodove na Marakani

Crvena zvezda i Partizan su danas na stadionu Rajko Mitić (Marakana) odigrali 155. vječiti derbi u okviru 7. kola Superlige Srbije.

Iako je utakmica bila veoma dinamična i kvalitetna, na kraju je okončana najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Bliža pobjedi bila je Crvena zvezda, koja je u prvom poluvremenu propustila nekoliko ozbiljnih prilika za vodstvo. Najbolju šansu su domaći imali preko Pešića, koji je pogodio prečku.

Na kraju, remijem zadovoljnija može biti Zvezda koja je zadržala tri boda prednosti u odnosu na Partizan. Crveno-bijeli su prvi na tabeli sa 16 bodova, dok je Partizan na šestom mjestu sa 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba istaći da je današnji derbi odigran samo tri dana nakon što su obje ekipe izborile plasman u grupnu fazu Evropske lige i to po veoma lošem terenu, pa se u tome mogu tražiti uzroci zbog kojih publika na dobro ispunjenoj Marakani danas nije vidjela golove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi