Zvezda krupnim koracima korača ka tituli, Partizan ih prati

Super liga Srbije

Zvezda krupnim koracima korača ka tituli, Partizan ih prati

D. Vejo

U okviru 27. kola Super lige Srbije odigrano je sedam susreta.

Vječiti rivali i ovoga puta bili su sigurni.

Na Banovom brdu danas su se sastali Čukarički i Crvena zvezda. Aktuelni šampion teškom mukom stigao je do tri boda, nakon što je slavio sa 3:4.

Gosti su preko Boakye u sedmom i Lukovića u 16. minutu poveli sa 0:2, ali je prednost gostiju dvije minute prije kraja prvog poluvremena sa bijele tačke istopio Ognjen Ožegović koji je bio siguran za 1:2.

Drugih 45 minuta sjajno je otvorio domaćin. Svega dvije minute u nastavku trebalo je Kajeviću da meč vrati na početak. To nije obeshrabrilo goste koji preko raspoloženog Boakyeja u 54. minuti dolaze ponovo do vodstva. Čuka je konsolidovala redove, pa tako za 3:3 pogađa Jevtić u 67. minuti. Ipak, Andjelković je nakon odbijanca u 83. minuti uspio da donose Zvezdi nova tri boda.

Partizan je ubjedljivo savladao Voždovac sa 4:0 na svom terenu, dok je Javor porazio Metalac sa 1:0.

Istim rezultatom Spartak je slavio protiv Borca (1:0), odnosno Novi Pazar protiv Radnika (1:0).

Bačka je pred svojom publikom poražena od Radničkog iz Niša (1:2), a na Banjici Rad je poklekao pred raspoloženim Napretkom (0:1).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi