Zvezda nokautirala Spartu u Pragu

Boakye za novu pobjedu

Zvezda nokautirala Spartu u Pragu

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u play off Evropske lige. Beogradski tim večeras je u Pragu s 1:0 pobijedio Spartu, te uz pobjedu od 2:0 iz prvog ostavili su češkog velikana bez prolaza dalje.

Fantastično je Zvezda odradila ovaj meč. Nisu dopustili Sparti da napravi apsolutno ništa i na kraju zasluženo idu dalje.

Trenutak koji je odlučio ovaj meč desio se u 19. minuti. Richmond Boakye je pogodio mrežu Sparte za prednost od Zvezde od 0:1.

Nakon ovog gola igra Sparte je potpuno nestala. Češki velikan nije mogao napraviti apsolutno ništa vrijedno spomena i Zvezda je odličnom odbranom zaustavila sve prilaze golu.

Imali su doduše domaći fudbaleri stativu i prečku, kao i još nekoliko šansi u finišu meča. Međutim, do gola nisu mogli, pa je Zvezda stigla do nove pobjede i prolaza u play off Evropske lige.

U još jednom večerašnjem meču, škotski Abardeen koji je eliminisao Široki, poražen je od Apollona s 2:0, pa kiparski tim prolazi dalje.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sparta - Zvezda 0:1

Apollon - Aberdeen 2:0



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi