Zvezda rutinski protiv Pazara do prvih proljećnih bodova

Super liga Srbije

Zvezda rutinski protiv Pazara do prvih proljećnih bodova

D. Vejo

Fudbaleri Crvene zvezde danas su u okviru 22. kola Super lige Srbije na svom terenu bili bolji od ekipe Novog Pazara rezultatom 2:0 (1:0).

Tim koji sa klupe predvodi Miodrag Božović imao je inicijativu tokom cijele utakmice. Već nakon prvih 15 minuta igre, crveno-bijeli su imali dvije kolosalne šanse, a u istima su se našli Ruiz i Donald, ipak, sjajno je svoju mrežu branio golman Pazara, Živković.

Ono što nije pošlo za rukom pomenutom dvojcu jeste mladom Srđanu Plavšiću koji probija po desnoj strani, te sa nekih 20 metara upućuje i ne tako jak udarac na gol protivnika, a gdje lopta završava u mreži čime domaćin dolazi do prednosti od 1:0. S istim rezultatom, otišlo se i na odmor.

Ponovo su nakon predaha bolje zaigrali Beograđani. Redali su priliku za prilikom, a tačku na ovaj susret postavio je Marko Petković koji u 81. minuti utakmice pogađa mrežu gostiju za 2:0 i prvi trijumf Zvezde u nastavku sezone.

Ostali rezultati:

Borac - Bačka 1:0

Napredak - Voždovac 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi