Zvezda se ispromašivala, Arsenal zakuhao grupu
Foto: EPA

Evropska liga, 5. kolo

Zvezda se ispromašivala, Arsenal zakuhao grupu

M. Šljivak

Bate Borisov i Crvena zvezda odigrali su meč bez pobjednika (0:0) u 5. kolu grupe H Evropske lige.

Beogradski tim je odigrao odličan meč, ali su se ponovo ispromašivali, pa će za siguran prolaz dalje morati da pobijede Koln u Beogradu.

Imala je Zvezda veliki broj šansi u Bjelorusiji. Pogađali su okvir gola, imali su nekoliko stopostotnih prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u gol i do kraja meča je ostalo 0:0.

Koln je pobijedio Arsenal u ovoj grupi sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Guirassy sa penala u 62. minuti, ali ovaj gol znači da će Zvezda, Koln i Bate u zadnjem kolu voditi veliku bitku za prolaz dalje, dok su Topnici sigurni na vrhu.

Prolaz u nokatu fazu večeras su osigurali još FCSB, Salzburg, Ostersunds, Nica, Zenit i Real Sociedad i pridružili su se Arsenalu i Laziju koji su ranije ostvarili plasman dalje.

Zadnje kolo donijeće velika uzbuđenja. Gotovo svaka grupa će imati šta da ponudi, a od bh. fudbalera večeras su nastupili Deni Milošević i Vedad Ibišević.

Milošević je odigrao 90 minuta u remiju Konyaspora sa Marseilleom (1:1), dok je Ibišević ušao u finišu  meča u kojem je Hertha poražena od Athletic Bilbaa 3:2.

Evropska liga:

Koln - Arsenal 1:0

Bate - Crvena zvezda 0:0

Lokomotiv - Kopenhagen 2:1

Plzen - FSB 2:0

Lugano - Beer Sheva 1:0

Salzburg - Vitoria 3:0 

Konyaspor - Marseille 1:1

Ostersunds - Zorya 2:0

Athletic - Hertha 3:2

Lazio - Vitesse 1:1

Nice - Waregem 3:1

Zenit - Vardar 2:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rosenborg - Real Sociedad 0:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti