Zvezda za Boakyea ima ponude iz Engleske, Njemačke, Kine...
Foto: EPA

Višemilionski transfer u najavi

Zvezda za Boakyea ima ponude iz Engleske, Njemačke, Kine...

Najbolji fudbaler Crvene zvezde Richmond Boakye će najvjerovatnije u januaru napustiti Beograd i okušati se u nekoj novoj sredini.

Reprezentativac Gane je svojim sjajnim partijama u crveno-bijelom dresu skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih, ali i svjetskih klubova i njegov menadžer Ivica Pavlović je u razgovoru za Žurnal otkrio da Zvezda već ima nekoliko konkretnih ponuda.

Kako je naveo, za Boakyea su interesovanje pokazali Everton, kineski Šangaj i jedan neimonovani klub iz Njemačke, pa će Zvezdi zaista biti teško da zadrži fudbalera koji je od januara postigao čak 30 golova u svim takmičenjima.

Međutim, posljednju riječ će ipak imati beogradski klub koji zadržava pravo da zadrži Boakyea do juna ukoliko procijeni da je neophodan u borbi za šampionsku titulu. U slučaju da ga odluči prodati, Zvezda će na ime obeštećenja inkasirati nekoliko miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjetimo, nedavno se pisalo i da se za Richmonda Boakyea interesuje slavni Chelsea, ali pitanje je koliko je u tim špekulacijama bilo istine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi