Zvijezda Bayerna diplomirala nakon 10 godina studiranja
Foto: EPA

Fakulet završavaju uporni

Zvijezda Bayerna diplomirala nakon 10 godina studiranja

Robert Lewandowski proživljava uspješne dane u životu. 

Nakon što je sa Poljskom osigurao plasman na Mundijal, Lewandowskog je krenulo i na akademskom planu, budući da je diplomirao na fakultetu.

Kako prenose inostrani mediji, napadač Bayerna je nakon 10 godina studiranja diplomirao na Visokoj školi sporta u Varšavi, a tema rada mu je bio vlastiti uspjeh koji je ostvario u fudbalu. Nazvao ga je "RL9, put ka slavi."

"Rad govori o njegovom fudbalskom putu, od dječaka koji igra fudbal na ulici pa sve do velike međunarodne zvijezde." rekao je ispitivač Marek Rybinski za francusku novinsku agenciju APF.

Lewandowski se na odbrani pojavio u odijelu, a za svoje izlaganje je, kako je navedeno, dobio najvišu ocjenu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi