Zvijezda Tottenhama prekida karijeru zbog poziva u vojsku?

Takav je zakon

Zvijezda Tottenhama prekida karijeru zbog poziva u vojsku?

Britanski Guardian donosi interesantnu vijest da će napadač Tottenhama Heung-min Son (24) dobiti poziv u vojsku.

Ovaj fudbaler iz Južne Koreje će biti primoran do 28 godine odslužiti obavezni vojni rok koji traje 21 mjesec, što je informacija koja se neće svidjeti njegovom klubu, ali ni samom fudbaleru.

Po zakonu Južne Koreje, služenje vojske je obaveza prema domovini i to se odnosi na sav narod ove države, pa tako i na sportiste. Bilo je slučajeva kada su neki sportisti iz Južne Koreje bili pošteđeni vojske ili im se ona skraćivala na minimalno trajanje, ali izgleda da Son nije uradio dovoljno za svoj nacionalni tim.

Son je u Tottenham stigao na ljeto prošle godine iz Bayera za 30 miliona eura, a na početku nove sezone igra u spektakularnoj formi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na prvih pet utakmica u Premier ligi i Ligi prvaka, Son je postigao isto toliko golova i jedan je od najboljih igrača Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti