Finale u Turskoj će biti napeto do kraja

Lance Williams za SportSport.ba

Finale u Turskoj će biti napeto do kraja

M. Skaka

Bivši igrač KK Bosna ASA BHT i nesuđeni Bosanac, Lance Williams nakon eliminacije u polufinalu turskog playoffa, završio je sezonu koja je za njegov Banvit najuspješnija u istoriji kluba.

Sutra u Istanbulu počinje finalna serija, a jedan od glavnih aktera TBL-a tvrdi da je o progozama za prvaka još uvijek rano govoriti.

Treće mjesto nakon ligaškog dijela prvenstva i osigurano ućešće u Eurocupu za Banvit su veliki uspjeh, a jedan od najzaslužniji za ovaj rezultat je Lance Williams. Pred odlazak na zasluženi odmor u Chicago, Williamsu je ponuđen prodžetak ugovora.

“Odlučio sam da prihvatim produžetak ugovora i ostanem u Banvitu još jednu sezonu. Ovdje mi je odlično, ambicije kluba se poklapaju sa mojim ambicijama, a uslovi koji su mi ponuđeni su sjajni. Zadovoljan sam što ću i u narednoj sezoni braniti boje Banvita.”

Williams je u tri polufinalne utakmice u kojima je njegov klub poražen od Fenerbahce Ulkera pružio odlične partije (11, 15 i 22 poena), ali to nije bilo dovoljno, pa će se ipak igrati istanbulsko finale u kojem Fener dočekuje Efesom koji je bez problema eliminisao Besiktas.

“Mislim da smo svoju šansu prokockali u drugoj utakmici koju smo igrali u Istanbulu (79:77). Tu smo trebali napraviti break, ali nam je pobjeda izmakla, pa nam je u zadnjem susretu koji smo igrali na domaćem terenu ponestalo snage. Ipak, i ovo je za našu ekipu odličan rezutlat.”, zadovoljan je Williams.

Finalna serija koja se u Turskoj igra na četiri dobijene utakmice počinje sutra. Efes Pilsen je domaćin u prve dvije utakmice, a igraće se uz minimalne pauze između utakmica (20., 22., 25., 27… maj). Biće to duel dvije ponajbolje ekipe u Turskoj, a jedino što je sigurno je to da uzbuđenja neće nedostajati.

“Obje ekipe su zaista izvrsne.”, kaže Williams. “Malu prednost bih dao Feneru, jer sam u polufinalu igrao protiv njih i osjetio sam kako mogu biti opasni kada sebi zacrtaju cilj.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.