A vodile 18 razlike: Novi poraz košarkašica Srbije

Kanada bolja od Srbije

A vodile 18 razlike: Novi poraz košarkašica Srbije

E. Škorić

Srbijanske košarkašice poražene su od Kanade u drugom kolu grupe A olimpijskog turnira u Rio de Janeiru rezultatom 71:67.

Srbijanke su u prvom kolu poražene od Španije, pa su u drugom kolu imale imperativ pobjede, ali opet su bile nemoćne.

Kanađanke su otvorile meč serijom 6:0, ali na kraju prve dionice rezultat je glasio 21:21. Početkom druge dionice Srbijanke su preuzele vodstvo i otišle na plus 10, a na poluvremenu su vodile 40:32.

U trećoj četvrtini košarkašice Srbije su zaigrale puno bolje, pa došle do maksimalnih 18 poena prednosti, ali očajno otvaranje zadnje dionice i Kanađanke se sa 9:0 serijom vraćaju u igru.

Dvije minute prije kraja meča, Kanađane su i povele sa 63:61. Veoma uzbudljiva završnica, a na kraju pobjeda odlazi na stranu Kanađanki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi