Aaron Harrison odveo Kentacky na Final Four

Na završnom turniru su Florida, Connecticut i Wisconsin

Aaron Harrison odveo Kentacky na Final Four

Kraj marta i početak aprila već po tradiciji gura NBA u sjenu završnice NCAA prvenstva. Ove godine se završni turnir igra u Texasu, u polufinalu se sastaju Florida i Connecticut odnosno Kentacky i Wisconsin.

Sjajnu utakmicu odigrali su na završnom turniru Midwesta u Indianapolisu Kentacky i Michigan. U glavnoj ulozi je bio bek šuter Kentuckyja Aaron Harrison koji je u posljednjih osam minuta pogodio četiri trice. Sa trećom je Kentacky dvije minute prije kraja otišao na +5, ali su stvar spasili Glenn Robinson III i Jordan Morgan, pa je utakmica došla na početak 32 sekunde prije kraja. Međutim, tu nije bio kraj, Harrison je pogodio za pobjedu tri sekunde prije kraja.

Julius Randle je utakmicu zaključio sa 16 poena i 11 skokova, 13 je dodao James Young, poen manje Aaron Harrison. Wolverinesima nisu pomogla ni 24 poena Nika Stauskasa.

Connecticut je u Madison Square Gardenu eliminisao Michigan State 60:54. Shabazz Napier je ubacio tri slobodna pola minute prije kraja. Travis Trice je promašio tricu,  Napier je gurnuo asist za Phillipa Nolana koji je zapečatio sudbinu Michigan Statea 15 sekundi prije kraja.

Shabazz Napier je utakmicu zaključio sa 25 poena, 4 asista i 6 skokova. Parirao mu je na drugoj strani Gary Harris sa 22 poena. Kentucky u polufinalu ide na Wisconsin.

Rondae Hollis-Jefferson je Arizoni osigurao produžetak, Frank Kaminsky je 73 sekunde prije kraja poenitrao za 64:61, uzvratio je Jordin Mayes, ali samo dvicom. Imali su košarkaši Arizone dvije lopte, ali je Wisconsin preživio. Upravo je Kaminsky sa 28 poena i 11 skokova bio najbolji kod
Badgersa, dok su Wildcatsi imali trojicu dvocifrenih, Nick Johnson je sa 16 poena bio najefikansiji.

U Texas na krilima Scottiea Wilbekina dolazi i Florida. Wilbekin je ubacio 23 poena, 18 Dyshawn Pierre, ali to nije pomoglo Flyersima. Florida je slavila protiv Daytona 62:52.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.