Aaron Jackson potpisuje za CSKA

Jackson odbio KS BiH, ali ostaje u Evropi

Aaron Jackson potpisuje za CSKA

M. Šljivak

Iako je prije mjesec dana odbio ponudu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da nastupa za našu reprezentaciju pravdajući to činjenicom kako želi zaigrati u NBA ligi, američki play Aaron Jackson će, ipak, ostati u Evropi.

Prema pisanju pojedinih španskih sportskih portala, Jackson će nakon dvije sezone napustiti Bilbao, te će postati novi igrač moskovskog CSKA. Prvak Rusije je navodno već poslao ponudu na koju su pristali i Bilbao i Jackson, te su ostale samo formalnosti oko potpisa ugovora sa "armejcima". 

Jackson je u prethodnoj sezoni Eurolige prosječno ubacivao nešto preko devet poena, gdje su u četvrtfinalu ispali upravo od CSKA. dok ju španskoj Endesa ligi imao 10.9 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.