ABA liga: Karpoš suspendovan na pet godina

Zbog neprimjerenih izjava predsjednika Ognjena Dedića

ABA liga: Karpoš suspendovan na pet godina

D. Rakanović

Košarkaški klub Karpoš Sokoli suspendovan je na pet godina iz svih takmičenja u organizaciji lige, odlučeno je na današnjoj Skupštini ABA lige. 

Kako se navodi u saopštenju ABA lige, predsjednik kluba Ognjen Dedić je izjavama nanio štetu imidžu ABA lige i sponzorima. 

Prema zvaničnom Pravilniku ABA lige za sezonu 2016/2017, Karpoš je prvobitno bio novčano kažnjen, pa je uprava tog kluba morala da izdvoji 12.000 eura. 

Podsjetimo, Dedić je nedavno iznio žestoke optužne i uvrede ka rukovodstvu regionalne lige, nakon što je Karpoš dobio poziv da igra u Drugoj ABA ligi. 

"Zbog težine prekršaja klubovi ABA lige su na Skupštini održanoj 24. jula 2017. odlučili da se KK Karpoš Sokoli 200 AD Skoplje, kazni i petogodišnjom zabranom učešća u svim takmičenjima pod okriljem Jadranske košarkaške asocijacije", navodi se u saopštenju ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi