ABA liga kaznila Karpoš, predlažu suspenziju

ABA liga reagovala na žestoke optužne predsjednika Karpoša

ABA liga kaznila Karpoš, predlažu suspenziju

D. Rakanović

Rukovodstvo ABA lige reagovalo je na žestoke optužbe predsjednika Karpoša Ognjena Delića.

ABA liga je novčano kaznila Karpoš sa 12.000 eura zbog, kako se navodi, neodgovornih Dedićevih izjava, koje su nanijele štetu sponzorima i imidžu ABA lige. 

Rukovodstvo ABA lige predložilo je višegodišnju suspenziju Karpoša iz svih takmičenja pod okriljem ABA lige. 

Kako se navodi u saopštenju, Dedić je načinio ozbiljan prekšraj i klubovi učesnici ABA lige će glasati o suspenziji uskoro. 

Podsjetimo, predsjednik Karpoša oštro je reagovao nakon što im je ABA liga uputila službeni poziv u Drugu ABA ligu. Dedić je naveo da ABA ligu vode kriminalci. Također, rekao je da su im date garancije da će nastupati u ABA ligi i slijedeće sezone ako obezbijede opstanak. Ipak,  ABA liga je smanjila broj učesnika sa 14 na 12, pa je Karpoš ostao bez nastupa u ABA ligi, pošto je MZT izborio učešće u regionalnoj ligi osvjajanjem titule prvaka Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi