ABA: Zvezda gleda u finale, Cedevita traži majstoricu

ABA: Zvezda gleda u finale, Cedevita traži majstoricu

Nakon što je Mega Leks neočekivano savladao Budućnost u polufinalu play-offa, ostalo je da saznamo ime i drugog učesnika finalne serije ABA lige. Crvena zvezda slavila je u prvom meču u Beogradu protiv Cedevite, i to nakon produžetka, pa je sada od finala dijeli samo jedna pobjeda.

Svakako da su izabranici Dejana Radonjića bliži zacrtanom cilju, ali Zagrepčani su se već nekoliko puta pokazali kao tvrd orah i crveno-bijelima zasigurno neće biti lako u drugom duelu koji je na programu sutra.

"Očekuje nas drugi meč u play-off seriji, i još jedan u nizu teških mečeva koje imamo u ovom periodu, utakmica sa Panatinaikosom, Cedevitom, Unikahom... Upravo zato smo došli ranije u Zagreb. Cedevita je u odličnoj formi, odigrali su izvanredno u Beogradu, takođe i meč u Istanbulu protiv Efesa. Treba da odigramo odličnu utakmicu, kako bismo im parirali, a na kraju i pobijedili. To je tim koji je obezbijedio plasman u TOP 16 i zasigurno je ozbiljan rival", izjavio je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Sa druge strane, košarkaš Cedevite Luka Babić istakao je da njegov tim uz podršku navijača može da dođe do majstorice.

"Moramo da budemo više fokusirani i, što je najvažnije, da damo sve od sebe. Znamo koliki je značaj te utakmice za nas i želimo seriju da vratimo u Beograd. Pozvao bih sve navijače i ljubitelje košarke da dođu i da nas podrže u toj važnoj utakmici. Sigurno da će nam pomoć biti potrebna i da će nam navijači biti dodatni motiv. Želimo da nam oni budu šesti igrač. Zvezda igra dosta dobro cijele ove sezone i dobra su ekipa, ali mislim da smo već pokazali da možemo igrati protiv njih, ali i protiv boljih ekipa. Najvažnije je da damo sve od sebe, pa poslije neka bolji pobijedi".

Utakmica između Cedevite i Crvene zvezde na programu je u utorak od 20 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti