Abaz od «fenjera» do polufinala!
Alen Abaz napravio je "čudo" sa bejrutskim klubom

Veliki uspjeh bh. trenera u Libanu

Abaz od «fenjera» do polufinala!

Kada je stigao u Bejrut, u ekipu Tebninea, mladi sarajevski košarkaški stručnjak Alen Abaz bio je u teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji. Ekipa je sa omjerom 0-4 bila prikovana za dno tabele sa malim šansama da obezbijedi opstanak u elitnom razredu libanske košarke.

No, Abaz je zasukao rukave i ne samo da je osigurao igranje u A diviziji u sezoni 2009/10. nego je ušao u doigravanje za prvaka sa omjerom 10-10. Ni tu nije bio kraj lijepe bejrutske priče.

U četvrtfinalnoj seriji play-offa sa 2:0 eliminisao je sastav Champville, da bi u prvom meču polufinala ekipa Moutaheda ipak bila prejaka. Susret je završen rezultatom 91:73.

Kako god da se završi polufinalna serija, sigurno je da je Abaz ne samo opravdao nego čak i nadmašio očekivanja pokazavši da BiH posjeduje izuzetne mlade stručnjake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.