Abrines karijeru nastavlja u Oklahomi

Napušta ekipu Barcelone

Abrines karijeru nastavlja u Oklahomi

E. Čaušević

Košarkaš Barcelone Alex Abrines svoju karijeru će najvjerovatnije nastaviti u redovima Oklahoma Citx Thundera.

Abrines je odlučio da je spreman da se okuša u NBA ligi iako s katalonskom ekipom ima ugovor do ljeta 2019. godine. Odlasci Abrinesa i Sataronskog iz Barce sada vrata otvaraju Victoru Claveru.

Kako prenose španski mediji Abrines će Oklahomu koštati dva miliona eura iako je 2013. godine bio 32. pik na NBA draftu. Još uvijek nije poznato koliko će ovaj košarkaš zarađivati u novom klubu.

Prema NBA pravilima Barcelona će od ovog transfera dobiti 650.000 eura, dok ostatak Oklahoma mora uplatiti košarkašu. Abrines će, najvjerovatnije, tim novcem morati sam platiti svoj transfer u NBA ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi