Acin Rytas se obrukao u Zaragozi

Eurocup

Acin Rytas se obrukao u Zaragozi

M. Šljivak

Večeras su odigrana tri susreta trećeg kola Eurocupa, a težak poraz je doživio Lietuvos Rytas Ace Petrovića, koji je pregažen u Zaragozi rezultatom 94:60.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da se litvanski tim neće dobro provesti u Španiji. Zaragoza je prvu dionicu dobila 27:15, a dodatno se prednost povećala na kraju prvog poluvremena. Domaći košarkaši su na odmor otišli sa plusom od 19 poena, 50:31. 

Agonija Rytasa se nastavila i u nastavku. Nisu uspjeli da ozbiljno zaprijete Zaragozi, koja je na kraju slavila pobjedu od 34 poena razlike...

 Michael Roll je s 23 poena predvodio Zaragozu, dok je kod Rytasa Juan Palcios ubacio 17 poena.

Valencia je na svom parketu uvjerljivo savladala ekipu Zielona Gora 90:53. Čak šest igrača Valencije je u ovom susretu bili dvocifreno, a najviše je ubacio Juan Triguero, 14 poena. Kod gostiju iz Poljske Vladimir Dragičević je ubacio 15 poena.

Pobjedu je večeras upisao Nanterre koji je savladao Ulm 95:77. Ključna je u ovom susretu bila druga četvrtina koju je domaći tim dobio 32:16, te su na kraju mirnom igrom priveli susret kraju. 

Nanterre je do pobjede vodio David Lighty s 21 poenom, a kod Ulma je Trent Plaisted ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti