Aco Petrović: Cibona ide u stečaj
Foto: Aba-liga.com

Nekadašnji trener i direktor Cibone upozorava

Aco Petrović: Cibona ide u stečaj

D. Rakanović

Nekadašnji prvak Evrope, Cibona, prolazi kroz najteže trenutke u istoriji, a kako pišu mediji u Hrvatskoj klub će 1. juna najverovatnije otići u stečaj.

Ovu informaciju je potvrdio aktuelni selektor Hrvatske i bivši trener i direktor Cibone Aleksandar Petrović za Večernji list. 

"Želim da svim bivšim igračima i navijačima kluba kažem da je danas 69. dan kako u predstečajnoj nagodbi nikom ništa nije plaćeno. Već dva mjeseca nas upozoravaju da ne ispunjavamo obaveze, ali od kluba ne dobijaju nikakav odgovor. Ako 90 dana ne platite nijednu radu predstečajne nagodbe stiču se zakonski uslovi da se pokrene stečaj kluba, naravno ako nas neko od povjerilaca prijavi“, rekao je Petrović.

Petrović je pozvao navijače da dođu na utakmicu sa Šibenikom, jer bi ona mogla da bude poslJednja Cibonina u Zagrebu, ukoliko se ne plasira u finale play-offa prvenstva Hrvatske.

Kao jedan od varijanti spasa kluba pominje se fuzija sa ekipom Zagreba i u tom slučaju novi klub bi dugovao samo ono što u ovom trenutku duguje Zagreb. 

Kako prenosi večernji, budući klub bi se zvao nešto poput Zagreb Cibona Nova.

"Neću da ulazim u priče o spajanju jer za to nemam dokaza. Ali predstečajna nagodba je obuhvatila dug od 5.400.000 eura i sa potpisima povjerilaca svela ga na 2.200.000 ili oko 30.000 eura mjesečno“, dodao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi