Aco Petrović se žalio, pa dobio brutalnu repliku

Messina prozvao bivšeg selektora BiH

Aco Petrović se žalio, pa dobio brutalnu repliku

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je jučer poražena od Italije (67:60) na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

U Torinu je viđena vrlo kvalitetna, ali u nekim momentima i nervozna utakmica u kojoj je sadašnji hrvatski, a nekadašnji bh. selektor Aco Petrović imao svoj šou.

Često je Petrović protestovao kod sudaca, a zaradio je i jednu tehničku grešku. Njegovo nezadovoljstvo suđenjem istakao je i na press konferenciji nakon utakmice, gdje je poručio da Hrvatska nije imala isti tretman kao Italija.

"Nismo imali isti tretman i to se vidjelo na parketu. Bili smo apsolutno ravnopravna ekipa i žao mi je što su suci promijenili ritam suđenja u trećoj četvrtini, zbog čega smo ušli u nervoznu fazu. Mogli smo otići na +5 ili +10, a mi smo se počeli baviti nekim drugim stvarima", rekao je Petrović.

Nakon ovih riječi uslijedila je i replika italijanskog selektora Ettorea Messine, koji nije mnogo govorio ali je bio vrlo direktan.

"Petrovića poznajem već 30 godina. Jeste li ga ikada čuli da uzrok poraza traži u košarkaškim razlozima?", upitao je Messina prisutne novinare.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi