Agonija Barce se nastavlja

Treći vezani poraz Katalonaca

Agonija Barce se nastavlja

Nakon teškog poraza od Baskonije, ekipa Barcelone još jednom je neugodno iznenadila.

Ovaj put Katalonci su poraženi na gostovanju kod Žalgirisa (89:85) u susretu 21. kola Eurolige.

Barcelona se dobro držala više od tri četvrtine, ali je u posljednjih pet minuta posustala i dozvolila domaćinu da se serijom 9:2 odlijepi i stekne nedostižnu prednost.

Edgaras Ulanovas i Lukas Lekavicius postigli su po 17 koševa za domaćina, a isti košgeterski učinak kod Barce imao je Juan Carlos Navarro.

Ekipa Georgiosa Bartzokasa večeras je upisala treći vezani, a ukupno peti poraz u posljednjih šest mečeva te sada zaostaje dvije pobjede u odnosu na osmoplasiranu Darussafaku (10-10), koja ima i meč manje. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa druge strane, Žalgiris je nakon večerašnjeg trijumfa prestigao Barcelonu i sa omjerom 9-12 smješten je na 10. poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi