Ajinca: Otvoren sam za sve opcije

Želi veću minutažu

Ajinca: Otvoren sam za sve opcije

Centar New Orleansa Alexis Ajinca (28) nikako ne može biti zadovoljan trenutnim statusom u timu.

Naime, on je u posljednjih 19 mečeva Pelicansa odigrao samo tri minuta i otvoren je za mogućnost trejda, ako će to rezultovati njegovom većom minutažom na terenu.

"Ugovor je dobar, ali imam veliku želju da se takmičim i svakodnevno napredujem. U ovom trenutku nije bitno gdje ću završiti, važno mi je da steknem povjerenje nove sredine i dobijem zadovoljavajuću minutažu", rekao je francuski košarkaš.

Ajinca je u New Orleans stigao 2013. godine. 

Prvi NBA angažman imao je u Charlotte Bobcatsima (2008-2010), a nastupao je još za Dallas Maverickse (2010–2011) i Toronto Raptorse (2011).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi