"Ako bude imao Dirkovu radnu etiku dostići će njegov nivo"

Selektor Finske Henrik Dettman

"Ako bude imao Dirkovu radnu etiku dostići će njegov nivo"

D. Rakanović

Lauri Markkanen je fantastičnim partijama u prva tri kola Eurobasketa skrenuo veliku pažnju na sebe, a selektor Finske Henrik Dettman je istakao da Lauri ima mnogo sličnosti u igri sa Dirkom Nowitzkim. 

Markkanen je u nedjelju odigrao fantastičnu partiju protiv Poljske postigavši 27 poena u pobjedi Finske nakon dva produžetka, a novinari su nakon utakmice pitali selektora o sličnosti ove dvojice igrača.

"Ne moram da govorim koliko je on poseban. Sve vidite kada igra. Već neko vreme govorim da je nepošteno porediti ljudska bića jedno sa drugim. Takođe, govorimo o igračima iz različitih era. Ali, postoji mnogo sličnosti u igri između Dirka i Laurija“, rekao je Dettman. 

On je dodao da Markannen može dostići nivo Nowitzkog samo pod jednim uslovom. 

"Jedino što još ne znamo je da li Lauri ima istu radnu etiku kao Dirk. Ako ima i ako bude zdrav, definitivno će dostići Dirkov nivo. Posjeduje znanje, ima brzinu i razumije igru. Sve je prirodno kod njega. Nova generacija mora da bude bolja od prethodne", naveo je selektor Finske.

Dettman je trenirao Nowitzkog u mlađim danima u selekciji Njemačke od 1997 do 2003. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije