Alba nastavila niz, Kikanović ponovo na visini zadatka

Dobra partija Kikanovića

Alba nastavila niz, Kikanović ponovo na visini zadatka

E. Škorić

Košarkaši berlinske Albe slavili su protiv Braunschweiga sa 84:76 u meču 19. kola njemačke Bundeslige.

Alba je bila veliki favorit protiv Braunschweiga i to se moglo zaključiti na kraju meča. Berlinski tim je slavio sa 84:76 i stigao je do 14. pobjede ove sezone, te je nastavio sjajan niz.

Domaćin je 22:18 imao nakon prve dionice, te 43:40 na poluvremenu. Već poslije pola sata igre bilo je 65:50 na semaforu, da bi na kraju gostujući sastav uspio malo da ublaži poraz.

Milosavljević je bio najefikasniji kod Albe sa 17 poena i četiri asistencije, bh. reprezentativac Elmedin Kikanović ubacio je 13 poena uz dva skoka i četiri asistencije, a 13 poena ubacio je i Siva, dok ej 12 poena dodao Gaffney.

Kada je riječ o poraženom sastavu, Boykin je ubacio 25 poena, Medlock 13, a Peirre 10 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi