Alba razbila Cedevitu, sjajna partija Kikanovića

Eurokup

Alba razbila Cedevitu, sjajna partija Kikanovića

E. Škorić

Košarkaši berlinske Albe slavili su uvjerljivu pobjedu nad Cedevitom u trećem kolu Top 16 faze Eurokupa.

Alba je nakon dva poraza konačno upisala pobjedu u grupi H, dok je Cedevita na omjeru 0-3 nakon što je večeras sa 93:76 poražena u Berlinu.

Cedevita je dobro startovala i imala je 11 poena prednosti (22:11) krajem prve četvrtine, koja je završena rezultatom 24:17 u korist gostiju.

Do polovine druge četvrtine Cedevita je vodila, a onda je Alba preokrenula i na odmor otišla sa prednošću od četiri poena, 42:38. Još samo jednom su gosti iz Zagreba poveli u nastavku, ali je uglavnom Alba dominirala, pa je na kraju stigla do uvjerljive pobjede.

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović odigrao je još jedan sjajan meč, te je ubacio 19 poena za 25 minuta provedenih na parketu, a imao je i pet skokova te jedno dodavanje. Pored njega, dobru partiju pružio je i Dragan Milosavljević sa 16 ubačenih poena, dok je Peyton Silva ubacio također 16 poena.

Luka Babić je s 22 poena bio najbolji kod Cedevite, a 15 poena ubacio je Ryan Boatright. Džanan Musa je ubacio dva poena uz dvije asistencije i jedan skok, a na terenu je proveo 12 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti