Alba se spasila ispadanja

BEKO Basketball Bundesliga

Alba se spasila ispadanja

Bamberški Brose Basket prvi je polufinalista njemačkog košarkaškog doigravanja. Brose Basket je večeras slavio u Bonnu kod Telekom Bonna sa 84:82 i okončao četvrtfinalnu seriju sa ubjedljivih 3-0.

Predrag Šuput je sa 21 poenom predvodio Brose Basket do pobjede, a Bryce Taylor je sa 19 poena bio najbolji kod Telekoma. Ostale serije su sada 2-1. Alba se domaćom pobjedom protiv Skylinersa (87:76) spasila ispadanaj i smanjila seriju na 2-1. Julius Jenkins je sa 22 poena bio najbolji u redovima Albe, a Aubrey Reese sa 20 poena kod Skylinersa.

Gottingen je večerašnjom pobjedom nad Bremerhavenom (83:78) poveo sa 2-1 u seriji, a najzaslužniji za pobjedu osvajača Challenge kupa bio je Taylor Rochestie sa 19 poena. Braunscweig je pobjedom u gostima rezultatom 70:66 poveo sa 2-1 u seriji protiv Oldenburga u čijim redovima je ponovo najbolji bio Marko Šćekić sa 13 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.