Alba u Tel Avivu napravila novu senzaciju

Njemački tim srušio Maccabi

Alba u Tel Avivu napravila novu senzaciju

Alba Berlin je tim čije je rezultate teško predvidjeti i to je već odavno jasno svima. Da njihove velike pobjede nisu slučajne potvrdilo se i večeras, jer je njemački tim slavio protiv Maccabija i to u gostima rezultatom 66:59.

U susretu sa malim brojem poena bolje se snašla Alba koja je nakon poluvremena gubila sa 36:35. Minimalni rezultatski zaostatak bio je lako nadoknadiv pa su gosti treću četvrtinu okončali s prednošću od šest poena razlike. Znalački su igrači Albe sačuvali prednost i u posljednjoj dionici i rezultatom 66:59 stigli do pobjede protiv favorizovanog protivnika.

U redovicma Maccabija nije bilo previše igrača koji su se upisivali u strijelce, pa su se svi poprilično ravnopravno raspodijelili. Devin Smith je prednjačio sa 17 poena dok je dva manje dodao Linhart. Goste je do pobjede vodio Jamel McLean koji je ubacio 18 poena i bio prvo ime ovog susreta.

Euroliga, Grupa E:

Maccabi - Alba 59:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije