Alen Omić blizu velikog transfera
Foto: EPA

Odlazi u Efes?

Alen Omić blizu velikog transfera

M. Šljivak

Slovenački centar bh. porijekla Alen Omić veoma je blizu prelaska u redove Anadolu Efesa.

Momak iz Banovića iza sebe ima odličnu sezonu u španskoj Gran Canariji. Prosječno je u ACB ligi postizao 12 poena uz sedam skokova, a te brojke u Eurocupu su bile i veće (14ppg, 7,6rpg).

Nisu sjajne igre ovog 24-godišnjeg centra prošle nezapaženo. Anadolu Efes čini sve kako bi ga doveo u svoje redove i španski mediji tvrde da je posao gotov završen.

Prethodno je interes za Omića pokazivao i Galatasaray, ali Efes je čini se bio konkretnij, pa bismo ovog sjajnog košarkaša od naredne sezone mogli gledati u jednom od najboljih timova Evrope.

Omić je u karijeri pored Gran Canarije igrao još za Union Olimpiju i Zlatorog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi