Alen Omić na korak od Barcelone

Slovenački košarkaš bh. korijena

Alen Omić na korak od Barcelone

E. Čaušević

Slovenački košarkaš bh. korijena Alen Omić ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti redove Anadolu Efesa.

Omić je prošlog ljeta stigao u turski klub, ali se nije uspio baš dokazati pa su čelnici Efesa odlučili da ga pošalju na posudbu u Unicaju. Španski klub je izrazio želju da otkupi njegov ugovor, no na kraju nisu uspjeli postići dogovor sa turskom ekipom.

Međutim, prema svemu sudeći ovaj košarkaš bh. korijena će ostati u Španiji. Naime, uveliko se špekuliše da će Omić u narednim danima potpisati ugovor s Barcelonim, te da će postati novi košarkaš katalonskog kluba.

Omić je u Unicaji imao poprilično skromu sezonu, a za vrijeme posudbe u španskom klubu bilježio je 6,4 poena i 5,2 skoka po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi