Alex Renfroe pred transferom karijere
FOTO: EPA

Navodno prelazi u Barcelonu

Alex Renfroe pred transferom karijere

Košarkaški bh. reprezentativac Alex Renfroe je na pragu prelaska u redove Barcelone, javlja španski Gigantes del Basket. 

Jedan od najboljih klubova u Evropi je u proteklom periodu tražio zamjenu za povrijeđenog Pau Ribasa, a iako se pominjalo nekoliko imena, Gigantes del Basket tvrdi da je izbor pao na američkog košarkaša sa bh. pasošem. 

Renfroe će, kako se navodi, moći u Barcelonu preći bez obeštećenja, a promjena sredine bi našem reprezentativcu svakako odgovarala jer je ove sezone bilježio nešto manju minutažu u Bayernu i imao skroman učinak. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ove sezone Renfroe je odigrao devet mečeva u BBL ligi, na kojima je prosječno bilježio 3,8 poena, 2,8 asistencija i dva skoka. U karijeri je već imao priliku igrati u Španiji za Valladolid i Laboral Kutxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi