Allen spasio prvake
Ray Allen proslavlja pobjedu Bostona, Noah (Chicago) u šoku

NBA play-off

Allen spasio prvake

Ray Allen Bostonu je vratio mir u svlačionicu. Njegova trojka dvije sekunde prije kraja pri rezultatu 115:115 šokirala jue Bullse koji su se već pripremali za produžetak i eventualno drugo slavlje nad aktuelnim prvacima.

Allen je sa 30 poena bio prvi strijelac svoje ekipe, a odlično su ga pratili Davis (26 p, 9 sk.) i Rondo (19 p, 16 sk.). Najbolji u poraženom timu bio je Ben Gordon, reprezentativac Velike Britanije koji je postigao 42 poena.

Na krilima Tonyja Parkera San Antonio je izjednačio rezultat u seriji na 1:1 protiv Dallas Mavsa. Fantastični Francuz postigao je 38 koševa i imao 8 asistencija, a za njegovu igru gosti nisu imali riješenje. U sastavu Dallasa niti jedan košarkaš nije imao preko 20 poena.

ISTOK
Boston Celtics (2) - Chicago Bulls (7) 118:115 (rezultat u seriji na četiri pobjede izjednačen 1:1).

ZAPAD
San Antonio Spurs (3) – Dallas Mavericks (6) 105:84 (1:1);

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.