Amerika vidjela prvi obračun budućih NBA zvijezda
Parker (Duke) i Wiggins (Kansas)

Wiggins protiv Parkera

Amerika vidjela prvi obračun budućih NBA zvijezda

M. Šljivak

Veliku pažnju američkih medija sinoć je privukao i duel dvije buduće NBA zvijezde Andrea Wigginsa (Kansas) i Jabarija Parkera (Duke).

Košarkaši kojima se predviđa velika NBA karijera po prvi put su se sinoć susreli u NCAA ligi. Kansas je savladao Duke univerzitet 94:83, a Andre Wiggins je u ovom susretu ubacio 22 poena, te je imao osam skokova.

Sa druge strane u sastavu Dukea Jabari Parker je odigrao također jako dobru partiju. Ubacio je 27 poena, uhvatio je devet skokova, ali to Dukeu nije bilo dovoljno da dođe do pobjede nad Kansasom.

Wiggins je trenutno glavni favorit za prvog pika na narednom NBA draftu, ali se u posljednje vrijeme sve češće spominje i ime Jabarija Parkera kao potencijalnog prvog pika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.