Amerikanci lagano s Argentinom, Durant proradio

SAD u polufinalu

Amerikanci lagano s Argentinom, Durant proradio

M. Šljivak

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobijedili su Argentinu 105:78 u četvrtfinalnom susretu na Olimpijskim igrama u Riju.

Bez većih problema su Amerikanci stigli do pobjede i u ovom susretu. Argentina je odigrala jako dobro prvu dionicu, nakon koje su imali samo minus četiri (25:21), ali već do poluvremena se znalo da velikog iznenađenja neće biti.

Amerikanci su atraktivnom napadačkom, te sjajnom igrom u defanzivi uspjeli da odu na dvocifrenu razliku, a nakon 20 minuta igre bilo je plus 16, 56:40.

Nastavak nije donio previše uzbuđenja. Prednost se povećavala iz napada u napad, a briljirao je Kevin Durant, koji je pogađao gotovo sve.

Na kraju su SAD slavile pobjedu sa 27 poena prednosti, a do trijumfa ih je vodio Kevin Durant sa 27 koševa.

Luis Scola je na drugoj strani bio najefikasniji pojedinac kod Gaučosa sa 15 poena, dok je Manu Ginobili otišao u reprezentativnu penziju sa 14 ubačenih poena.

Olimpijske igre, četvrtfinale:

SAD - Argentina 105:78

SAD: Butler 7, Duran 27, Jordan 2, Lowry 5, Barnes 3, DeRozan 6, Irving 11, Thompson 4, Cousins 15, George 17, Green 1, Anthony 7.

ARGENTINA: Scola 15, Ginobili 14, Campazzo 13, Laprovittola 5, Brussino 2, Delfino 3, Delia, Nocioni 12, Deck 2, Mainoldi 5, Garino 8, Acuna 4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi