Amerikanci posramili Argentince

Pobjeda 109:56

Amerikanci posramili Argentince

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u košarci za kadete nakon pobjede protiv Argentine 109:56.

Amerikanci su gotovo pa nestvarno ušli u meč te su prvu dionicu dobili sa nevjerovatnih 26:5. U drugoj četvrtini bili su bolji za čak 14 koševa te su na odmor otišli sa 35 poena razlike.

Nastavak meča donio je sličnu sliku na terenu, a Amerikanci su samo dodatno povećali prednost te u konačnici slavili sa 109:56.

Do pobjede su ih vodili Sexton i Gordon sa po 14 koševa, dok je s druge strane Caffaro je ubacio 16 koševa.

Sjedinjene Američke Države: Quickley 3, Howard 10, Smart 12, Trent Jr. 10, Sexton 14, Brown 11, Knox 11, J. Brown 6, Jackson Jr. 3, Gordon 14, Carter 6, Wiley 9.

Argentina: Germano, Basualdo, Farabello 7, De La Fuente, Cuassolo 4, Bihurriet, Lopez 3, Caffaro 16, Franco 6, Bodach 4, Baralle 9, Cardo 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi