Amerikanci su ipak nedodirljivi

Sjedinjene Države u finalu

Amerikanci su ipak nedodirljivi

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država plasirali su se u finale Olimpijskih igara nakon pobjede u večerašnjem meču protiv Španije sa 82:76.

Amerikanci su veoma ozbiljno ušli u ovaj meč, pa su veoma brzo stigli do vodstva od sedam poena (14:7). Ipak, Španci su se veoma dobro držali jer je Pau Gasol krenuo sjajno u meč te je pogađao iz svih pozicija. S druge strane dobro je išlo i Duranta te Thompsona pa su Amerikanci održavali prednost do konačnih devet razlike prije prvog odmora (26:17).

Amerikanci su u drugi period igre ušli sa mnogo jačom odbranom i odmah odlaze na deset razlike jer je Thompson bio nezaustavljiv. Kada se činilo da će tada prelomiti meč, Španci su ipak uz pomoć Reyesa i Navarra uspjeli da se vrate u meč i smanje prednost na samo minus tri. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo po nekoliko trojki s obje strane te se na odmor otišlo sa vodstvom Amerike (45:39).

U prvim minutama nastavka meča Španije je uspjevala da se suprostavlja snažnom protivniku. Kada god Amerikanci odu na deset poena prednosti, Špance bi u igru vraćao Pau Gasol. Ipak, kada se Gasol umorio i sjeo na klupu, Španci su pali. To se desilo krajem treće i početkom treće dionice kada su Amerikanci otišli na čak plus 13 i bilo je jasno da će se Španci veoma teško vratiti u meč.

Amerikance je do pobjede vodio nezaustavljivi Thompson sa 22 poena, dok je također sjajan meč odigrao Durant koji je imao 14 poena. S druge strane, sam nije mogao Pau Gasol koji je imao 23 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi