Amerikanke potvrdile dominaciju

Ništa novo

Amerikanke potvrdile dominaciju

Ništa novo kada je ženska košarka u pitanju. Amerikanke su ponovo potvrdile dominaciju u odnosu na ostatak svijeta, a njihovu moć osjetile su večeras i Španjolke u finalu Olimpijskih igara.

Košarkašice Amerike u borbi za zlato rutinski su dobile selekciju Španije sa 101:72. 

Španjolke su parirale rivalu u prvoj i posljednjoj četvrtini, ali su drugi i treći period izgubili sa ukupno 28 poena razlike (60:32), tako da je pitanje pobjednika bilo riješeno mnogo prije zadnjeg sudijskog zvižduka.

Amerikanke su u svojim redovima imale nekoliko raspoloženih igračica. Pet košarkašica imalo je dvocifren košgeterski učinak, a nešto bolje od ostalih bile su Lindsay Whalen i Diana Taurasi sa po 17 pogodaka. Španiju je predvodila Alba Torrens sa 18 koševa.

Bronzanu medalju na Igrama u Riju osvojila je Srbija, koja je ranije savladala Francusku sa 70:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi